Marraskuun yhteenveto

Marraskuu oli ensimmäinen kokonainen kuukauteni ostolakon parissa ja tiukemmalla budjetilla. Kuun viimeisellä viikolla olin käyttövaroissa reippaasti plussan puolella ja tarkoituksenani oli viedä muutamat syys/talvikengät suutarille, mutta kiireiden vuoksi se jäi. Raha menikin sitten osittain puhelinlaskun maksamiseen ja tilasin myös yhden joululahjan. Ison osan joululahjoista olen ostanut jo aiemmin vuoden kuluessa tai tehnyt itse. Nyt tilattu lahja ainoa isompi hankinta lahjoihin liittyen, mutta omasta mielestäni erittäin hyödyllinen ja nollahukkahenkinen. Lahjoista ja joulusta tulossa ihan omat postauksensa, joten ei siis niistä sen enempää.




Marraskuussa käyttörahaa olin varannut 290€. Viimeisenä päivänä tilillä oli 28,90€.
Auto vei isoimman osan kuun rahoista bensoineen sekä määräaikaishuoltoineen. Kaikkiaan huolto ja bensat veivät yhteensä 400€, mutta osan tästä kustansin myös vanhan tankoni (150€) myymisellä sekä muilla kirppistuloilla. Huolto oli myös pakko maksaa kahdessa erässä, joista viimeisen maksoin joulukuun palkasta. Tästä ei tullut lisäkustannuksia. Kotiin kannettuun ruokaan ei mennyt juurikaan rahaa, alle 100€ suusta alas ja muutamia kymppejä etikkaan, soodaan, sitruunahappoon ja vastaaviin, joista tehty mm siivousaineita. Ruuan osuutta olisi helppo pienentää edelleenkin jatkamalla hävikkiruuan hyödyntämistä ja menemällä kauppaan vatsatäynnä ja hyvällä tuulella. Myös leivät voisi hyvin leipoa jatkossa itse, koska maistuvat paremmalle ja ovat varmasti terveellisempiä. Ravintolaan käytin pyöreästi 50€ yhteensä, molemmat käynnit sovittu jo ennalta ja piristivät kyllä harmaata kuukautta.

Autosta luopuminen tuntuu yhä paremmalta idealta. Tavallisen kuukauden aikana säästäisin n. 300€ sisältäen lainanlyhennyksen, bensan ja muut kulut. Jos tämän rahan laittaisi kokonaisuudessaan säästöön, tekisi se vuodessa 3600€. Sillä saisi jo ihan hyvän sähköpyörän. Jos tästä varaisin bussikortin hinnan, karkeasti 50€/kk, tulisi säästöä silti 3000€. Reippaasti yli omien kuukausitulojeni. Päälle vielä autoverot, vakuutukset sun muut.


Kuukauden menojen seuraamiseen olen käyttänyt Kodin Budjetti-nimistä appia. Ilmainen versio sisältää mainoksia, mutta toimii omiin tarpeisiini oikein hyvin. Kuun alussa maksan palkasta laskut, lainanlyhennykset, säästöt toiselle tilille ja sen sellaiset ja käyttötilille jäävän summa siirrän tuloina apin tietoihin. Kuukauden aikana kirjaan heti ostoksen jälkeen menneen summan menoihin, joihin mahdollista kirjata myös lyhyt selite. Appi tarjoaa myös muutamaa vaihtoehtoa, kuten vaate, sekä oppii itse käyttämäni. Tuloista ja menoista muodostuu nätti kuukausiraportti, jota voi seurata ja etusivulla näkyy budjetin käyttövarat. Yksinkertaisen näppärä.

Joulukuulle jätin nyt palkasta käyttöön tuon 267,12. Koko kuusta on tulossa tulojen ja menojen suhteen hieman totuttua erilaisempi sillä menoja on tiedossa enemmän, kuten harrastusmaksut, mutta toisaalta joulubonukset ja veronpalautukset saapuvat piristämään mieltä myöskin. Mutta näistä sitten tarkkemmin kuun taitteessa.

Iloista joulunaikaa! Ja muistakaa, ettei kulutusjuhlaksi lanseeratun juhlan tarvitse sitä oikeasti olla. Vai mistä Te juuri itse saatte joulumielen ja rennon olon? Materian sijaan veikkaisin läheisten kanssa vietettyä aikaa.

<3 Mari

Kommentit