Lokakuun yhteenveto

Taisin ensimmäisessä kirjoituksessani lupailla, että tekisin jonkinlaisen kokoavan postauksen kuun lopusta. Koska blogi on ollut olemassa vasta sen kaksi viikkoa, ei sen ihmeempiä ole vielä tapahtunut. Silloin mainitsemani summa riitti hyvin loppukuun menoihin, eikä yllätysmenoja tullut. Tällä kertaa siirsin palkasta säästöön 200€ ja jätin tilille 290€ sillä mahdollisesti tulossa erään ystävän syntymäpäiväjuhlat, joihin varasin hieman enemmän rahaa. Varsinaisen lahjan olen jo ostanut aiemmin, mutta ohjelmaan pitää oma osuus varata.

Ostolakko on pitänyt hyvin, varmasti vielä alkuhuumankin ansiosta. Intoa olen ylläpitänyt lukemalla eettisempään elämään, zero wasteen ja ostolakkoon liittyviä blogeja. Osa ollut todella inspiroivia, osa opettavaisia, osa ehkä vähän ärsyttäviä, paljon ajatuksiakin on herännyt ja muutama aiheeseen liittyvä kirjoituskin jo mielessä. Huomaan myös oman ostolakkoni asettuvan jonnekin kevyiden ja keskivertojen välimaastoon. Äärimmilleen vietyinä ihmiset eivät ole hankkineet esimerkiksi uutta sänkyä vanhan hajottua, kodintarvikkeetkin ovat kiellettyjen hankintojen listalla ja tavaraa ei vastaankaan oteta. Katsotaan, iskeekö itsellekin tarve tiukentaa omaa kuriani.

Ystävä tarjosi kahvit; kaikki kahvit saatavina vegeinä ja suurinosa muustakin tarjottavasta, kanelitangon otin mukaan.
Ulkomaisissa hedelmissä on monia ongelmia, mutta ainakin bansku oli sinkku, jotka ilmeisesti joutuvat helposti hävikkiin.
Sitruunalla ja kookoksella vaalentelin hiuksista viimeisiä suoravärejä.


Ostokseni ovat siis keskittyneet ruokaan ja olen pyrkinyt välttelemään muovia ja valitsemaan vegaania. Molemmat onnistuneet ok. Paljon ruokaa tullut töistä ylijäämänä sekaanisena ja karkkien kohdalla pohdin, ovatko irtsarit (uudelleen käytetyssä paperipussissa!) vai vegaaninen karkki erikseen pakattuna parempi. Toki paras olisi ollut olla ilman ja perehtyneempi olisi osannut valita vegaanisia irtsareita. Muovia on muutamien kasvisten mukana tullut sekä kauramaidon korkissa. Myös aiemmat ostokset ovat tuottaneet sekalaista roskaa, kun niitä on ruuanlaitossa käytettyä. Keittiön tarvikkeet ovat myös itseäni puhututtaneet, mutta varmaan muovikipoista sun muusta aihetta koskevasta kirjoitan myös omassa postauksessa.

Kaikkiaan kuukauden puolikas sujunut ihan hyvin. Autostani poden huonoa omaatuntoa ja sehän se suurin ekosyntini onkin ja asiasta kuuluukin vähän syyllistyä. Yksityisautoilun ei tulisi olla itsestäänselvyys vaan tiedostettu valinta ja vain välttämättömyys. Muutamia suunnitelmia pohtinut, joilla saisin autoilua vähennettyä oleellisesti, mutta toistaiseksi eivät ole realistisia. Palaan siis tähänkin tuonnempana.

<3:llä Mari

Kommentit