Nyt on pakko toimia!

Tänään Helsingissä järjestettiin ilmastomarssi - nyt on pakko toimia. En valitettavasti päässyt itse osallistumaan, sillä rahaa junalippuihin ei ollut ja liian myöhään hoksasin paikkakunnan ilmaiskyydit. Ehtivät täyttyä, mutta toisaalta hienoa, että niin moni osallistui, että kyytiin oli jonoa. Kun tapahtuman kuvia katselee, oli osallistujia oikeasti valtavasti! Ihana huomata, miten monelle tämä asia on tärkeä. Nettien keskustelupalstat ja liian monen lähipiiriin kuuluvan kommenteista on tullut kuvaa, ettei kiinnosta.

Kaikki ilmastomarssille osallistuneet eivät voi olla kaupungeissa asuvia ituhippejä, cityvihreitä ja maailmanparantajahörhöjä, mukaan mahtuu valtava määrä "aivan tavallisia" tallaajia, joiden ekoteko on tähän asti ollut ehkä valita kotimainen ulkomaisen sijaan, jättää muovipussi kerran kauppaan tai "kyllähän mää vihreitä arvoja kannatan, mut silleen arjessa ei ole ollut aikaa". Eli samanlaisia sitten-joskus-kyllähänminämutta-ihmisiä, kuten itsekin. Ja nyt me olemme heräämässä ja vaatimassa muutosta. Se on upeaa, mahtavaa ja välttämätöntä. Pienistä, mutta toivottavasti nopeasti otetuista, askelista kasvaa isolla joukolla jo monia hyviä asioita. Kuitenkin suuriin muutoksiin tarvitaan myös päättäjien ja yhteiskunnan muutosta, kuten vaikka Riku Rantalakin kolumnissaan puhuu.

Toisaalta, mitä odotuksia voi asettaa eduskunnalle, jonka ulkoministeri on kaiken muunkin suoltamansa paskan lisäksi kokenut ilmastoraportin jälkeisen keskustelun olevan "hysteeristä höpinää" (klik klik )? Muistakaa nämä (ja monet muut nykyhallituksen ja sen puolueiden teot, sanomiset ja mokat) kevään vaaleissa!

Tuhannet ihmiset marssivat tänään ja osoittivat, että haluavat hallituksen tuen taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. Huomenna on aika jatkaa arjessa näiden arvojen pohjalta. Mitä sinä teit maapallon hyväksi?

#NytOnPakkoToimia #Ilmastovuosi2019 #Ilmastovaalit #Eduskuntavaalit #Petetytlupaukset #Koulutuslupaus #Sote #Vakalaki #SoiniAbortti #Keskustakusettaa #PistetäänSuomiKuntoon #Oikeistohallitus #Köyhätkyykkyyn #Irtisanomissuoja


Kommentit