Mihin kaikki aika kuluu?

 Monet kulutuksen vähentämiseen keskittyneet blogit hehkuttavat kasvanutta vapaa-aikaa ja mahdollisuutta keskittyä elämän olennaisuuksiin, kuten sukulaisten näkemiseen. Itse teen selvästi jotain väärin, koska aikaa on vuorokaudessa edelleen ihan liian vähän ja aina väsyttää ja on kiire ja taas on liian kauan siitä, kun kävin vierailemassa isovanhempieni luona. Tai vanhempieni. Tai sisarusten. Ja kotityötkin on tekemättä.

Osittain tätä selittää se, että en kuluttanut aikaa ennenkään kivijalkaputiikeissa kierrellen. Tilasin netistä, selasin väsyneenä EMP:n sivuja tai Mia Storen tuotteita tai Pole a Holicin. Se oli siirtymätilanteiden tai kotona sängyssä maaten tapahtuvaa sijaistekemistä, ei varsinaista ajankulua. Aamuisin olen edelleen laiska nousemaan ja tarvitsen sen tunnin yhden kahvikupin juomiseen seinään tuijottaen, päivän olen töissä ja illalla kiirehdin ensin kotiin syömään ja ulkoiluttamaan koirat, sitten treeneihin ja takaisin kotiin nukkumaan. Suihkun kautta, jos kello ei ole liikaa. Viikon yksi tai kaksi lepopäivää kuluivat yleensä kotitöitä tehden tai ihmissuhteita hoitaen. Samalla kaavalla menee nytkin, nettikauppojen selailu on vain vaihtunut somessa roikkumiseen tai kirjojen lukemiseen, pelaamiseen tai muuhun vastaavaan.


Joskus toivon, että selviäisin vain parin tunnin yöunilla ja että olisin aamuihmisiä. Voisin nousta joka päivä puoliviideltä, tehdä aamulla kotitreenin ja päivittää blogin hyvissä ajoin ennen töitä. Töissä luonnollisesti olisin edelleen virkeä ja jotenkin maagisesti töiden jälkeen ei koskaan olisi kiirettä vaan ehtisin ennen treenejä nähdä läheisiä ja illalla vielä viettää parisuhteen laatuaikaa ennen, kuin huolellisen syvävenyttelyn jälkeen sujahtaisin vastapestyihin ja silitettyihin lakanoihin tahrattomassa kodissa.

Todellisuus taitaa olla jokaisella jotain muuta, mutta ehkä ihan vähän haluaisin oppia paremmaksi ajanhallitsijaksi ja itsensäjohtamisen taitojakin voisi kehittää. Somessa harvoin tulee hengailtua siksi, että se olisi kivaa tai kiinnostavaa ja ottamalla edes kerran viikossa evästä töihin, voisin hyvin poiketa isovanhemmilla töiden ja treenien välissä. Se vain vaatisi sen, että aamulla näkisi edes vartin enemmän vaivaa. Haaveilen myös, että voisin syksyllä palata baletin ja lyricalin pariin vuoden tauon jälkeen. Tämä tarkoittaisi myös treenien ja tankoilun tarkempaa aikatauluttamista. Toisaalta, viimeistään syksyllä pitäisi jatkaa myös opintoja, jos joskus todella haluan hakea maisterivaihetta suorittamaan ja jatko-opintoihin. Tämäkin vaatisi parempaa elämänhallintaa.

Keksimällä keksittyä kuvitusta kesältä
Olisiko ollut Rowling, joka totesi, että pitää valita kaksi kolmesta; kasvattaa lapsi, pitää koti siistinä ja kirjoittaa kirja. Tavoitteellinen treenaaminen, perhe, parisuhde, ystävät, siisti koti ja jatko-opinnot töiden ohessa muodostanevat vastaavan kombon, jossa pitää osata joustaa. Välillä on vaikeaa olla perfektionisti, joka välittää liikaa siitä, mitä muut ajattelevat itsestä.

Kommentit