Zero Waste porkkanaleipä

Itselläni on leipomiseen viha-rakkaussuhde, jossa varsinkin aloittaminen ja siivoaminen ovat ihan mahdottomia, mutta (yksin) tekeminen ja syöminen ovat sitten kivoja juttuja. Marraskuun talouskoosteessa taisin luvata tekeväni itse useammin leipäni, joten kun huomasin tässä raahanneeni töistä aika reippaasti salaatteja ja raasteita, jotka eivät jääkaapissa ikuisesti kestäisi, oli aika tarttua toimeen. Porkkanaleipä on lapsuudesta asti ollut hitti helppojen ruokien osalta, joten sellaista väsäämään.

Käytän hyvin harvoin reseptejä, usein vain heitän sattumanmukaisesti aineksia ja näppituntumalla fiilistellen koostumusta. Näin tälläkin kertaa, joten tässä maailman helpoin 5 minuutin porkkanaleipä:

    1. Vettä astian pohjalle, sekoita joukkoon suolaa ja halutessasi yrttejä.
      Itse käytin rosmariinia ja nokkosta.
    2. Lisää paljon porkkanaraastetta
    3. Sekoita joukkoon ruis- ja vehnäjauhoja samassa suhteessa.
    4. Muista kaapin kuivahiivat, heitä joukkoon.
      Eivät ole pakolliset, halusin itse päästä vanhasta hankinnasta vain eroon.
    5. Sekoita sopivaksi massaksi
    6. Päälle vähän öljyä ja muotoile pellille
    7. Halutessasi laita päälle siemeniä
    8. Uuniin n. 200 asteeseen kunnes näyttää valmiilta. 
    9. Nauti <3
Kun uunin lämmittää, kannattaa siellä valmistaa mahdollisimman paljon kaikkea kerralla
ja hyödyntää jälkilämpökin.
Leivän jälkeen uuniin päätyi vielä patakasvikset hautumaan.




 <3 Mari

Kommentit